سرعت انتقال اطلاعات در یک پورت تاندربولت ۳.۰ یا ۴.۰ حدود ۴۰ گیگابیت در ثانیه است که با پورت USB ۴.۰ برابری میکند و دو برابر سرعت جدیدترین نسخه پورت ۳.۰ USB یعنی USB ۳.۲ نسل دوم (Gen ۲) است. ضمنا پورت تاندربولت با پورت ۳.۲ USB نوع C نیز سازگاری دارد و اتفاقا از نظر ظاهر نیز بسیار شبیه به آن است. این یعنی اگر مادربرد شما پورت تاندربولت داشته باشد میتوانید به راحتی با یک کابل تاندربولت یا حتی کابل USB ۳.۲ نوع C دستگاههای خارجی را که دارای پورت تاندربولت یا پورت USB ۳.۲ نوع C هستند به آن وصل کنید. در اینجا باید بگوییم ماژول وایفای چیزی نیست که در تمام مادربردها وجود داشته باشد و بیشتر باید انتظار وجود آن را در مادربردهای میانرده تا ردهبالا داشت. در مادربردهایی که دارای ماژول وایفای نیستند میتوان از کارت وایفای که در شیار PCI-E x۱ نصب میشود یا یک مبدل (آداپتر) وایفای که از طریق پورت USB به مادربرد متصل میشود استفاده کرد. از بین تمام پورتها، پورت USB بیشترین کاربرد را دارد و از آن برای اتصال مادربرد یا بهتر بگوییم کامپیوتر به انواع و اقسام دستگاههای خارجی همچون موس، کیبورد، درایوهای اکسترنال و حتی موبایل و تبلت استفاده میشود.
تعداد شیارهای حافظه رم و نوع حافظه رم پشتیبانیشده در مادربرد
اگر شما هم قصد خرید یک کامپیوتر خانگی جدید را دارید، باید بدانید که مهمترین قطعهای که پیش از هر چیز باید نوع و مدل آن را مشخص کنید، مادربورد یا مین بورد است. مادربوردها انواع بسیار مختلفی دارند و کمپانیهای زیادی در دنیا، آنها را به بازار عرضه میکنند. فاکتورهای زیادی برای انتخاب مادربورد مناسب هست که بودن یا نبودن هرکدام از آنها میتواند قیمت را افزایش یا کاهش دهد.
- شرکت های سازنده مادربورد ها بایستی Document ها یا مستندات و دستورالعمل های دقیق تری در رابطه با سازگاری قطعات سخت افزاری مختلف با مادربورد هایشان ارائه دهند.
- نیز دارای مادربورد هستند اما به جای Motherboard به آنها Logic board میگویند که اجزای آنها به منظور صرفه جویی در فضای اطراف برد روی Logic board لحیم میشوند.
- این نکته برای گیمرها بیشتر اهمیت دارد و باید هنگام تهیه اجزای مختلف سیستم، به آن توجه کنند.
- طبیعی است؛ پس بیایید این تصویر را کنار بگذاریم و با دیاگرامی ساده بررسی را شروع کنیم.
- برای اتصال هدفون یا هدست به مادربرد باید آن را به خروجی اصلی اسپیکر متصل کنید.
این کانکتور بزرگترین کانکتور روی هر مادربرد است و برق موردنیاز تمام اجزای مادربرد را به صورت مستقیم از منبع تغذیه تامین میکند. سپس ماژول SMPS یا همان Switched-Mode Power Supply از این انرژی الکتریکی برای تامین انرژی تمام مادربرد استفاده میکند. مادربورد یا Motherboard که با نام Mainboard نیز شناخته می شود اصلی ترین قطعه یک کامپیوتر است که سایر اجزا مثل CPU و RAM و … به آن متصل می شود. در این مقاله شما را با مفهوم و کاربرد مادربرد بیشتر آشنا خواهیم کرد، همراه داتیس نتورک باشید. عمده مادربوردها به همراه یک میکروفون ارائه میشوند تا با صدای «بیب» یا «بوق» خود بتوانند مشکلات موجود را نشان دهند؛ و واقعا هم کمککننده هستند.
مادربرد Prime B660-Plus D4 ایسوس
همانطور که ذکر شد CPUهای قدیمی از دو گروه چیپست به نام North Bridge یا NB و South Bridge یا NB استفاده میکردند.تصویر زیر این دو گروه چیپست را به وضوح نمایش میدهد که به توضیح هر کدام میپردازیم. Motherboard ها شامل یک و یا بیشتر کریستال اسیلاتور هستند و هنگامی که در یک فرکانس خاص ولتاژ بیشتری روی سیستم اعمال شود ویبره خواهد زد.خروجی به صورت یک تناوب موج سینوسی بین 60 تا 100 مگاهرتز است. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
اسلاتهای توسعه
در آن سود، برخی از مادربوردهای حرفهای و بسیار رده بالا با 8 اسلات رم همراه میشوند. طبیعتا هرچه تعداد اسلاتها کمتر باشد، حداکثر میزان رمی که کاربران میتوانند روی کامپیوتر خود نصب کنند نیز کاهش پیدا خواهد کرد. Mother boardها انواع و اندازههای متفاوتی دارند که برای کامپیوترهای مختلفی طراحیشدهاند. هر نوع mother board برای انواع مختلفی از پردازندهها طراحیشدهاند درنتیجه نمیتوان هر نوع پردازندهای را در هر نوع mother board قرارداد. بر روی این صفحه چندین خط به رنگهای متفاوت دیده میشود که در اصطلاح به آنها باس میگویند که وظیفه دارند همه قطعات را به هم متصل کنند.